“Φροντίζουμε την γη και επιστρέφουμε αυτό που παίρνουμε από την φύση” !

Στους Αμπελώνες Αργυρίου, οι ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Μαυρούδι, ποικιλία την οποία αναβίωσε ο Νίκος Αργυρίου μετά από χρόνια πειραματισμών και που τώρα αποτελεί τη βάση για τα περισσότερα από τα ερυθρά κρασιά του κτήματος. Επίσης, είναι ο στιβαρός Ροδίτης και η εκλεπτυσμένη Ρομπόλα, το μεταλλικό Ασύρτικο, και η αρωματική Μαλαγουζιά, ποικιλίες που κατέχουν ήδη διακρίσεις αλλά και παγκόσμια προοπτική. Από τις διεθνείς ποικιλίες καλλιεργούνται οι κλασσικές λευκές Sauvingnon Blanc και Chardonnay και από τις ερυθρές οι πασίγνωστές Merlot, Cabernet Sauvignon και Pinot Noir.
Ο αμπελώνας ανήκει σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, έτσι η παραγωγή σταφυλιών γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό τόσο στον καταναλωτή όσο και στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό ότι το πλήθος των εργασιών στον αμπελώνα, όπως κλάδεμα, κορφολογήματα, ξεφύλλισμα, τρύγος γίνεται χειρονακτικά, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα που είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.

Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Εμφάνιση 12 24

Αργυρίου Οινοποιείο Pinot Noir

19,00 
Μία κλασσική ποικιλία αμπέλου της Βουργουνδίας που βρήκε καταφύγιο στις πλαγιές του Παρνασσού! Απαλό κόκκινο χρώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, που

Αργυρίου Οινοποιείο Merlot

12,50 
Ένα εξαιρετικό Merlot, αντιπροσωπευτικό της ποικιλίας από το οινοποιείο Αργυρίου στον Παρνασσό, όπου μας προσφέρει ποιοτικά κρασιά χάρη στην μεγάλη

Αργυρίου Οινοποιείο Tango

11,80 
Τo “Tango” είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόταση που ξεφεύγει από την πεπατημένη των ροζέ κρασιών. Με αιθέρια και επιβλητική

Αργυρίου Οινοποιείο Μαλαγουζιά

10,50 
Παραμονή του κρασιού για 2  μήνες στις οινολάσπες του, πριν την εμφιάλωση. ​ Κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα πλούσια αρώματα