Το 1996 η Κωνσταντίνα έδειξε στον Χαρίδημο τον αμπελώνα της οικογένειάς της, στο χωριό Πύργος Καλλίστης, στο δρόμο για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ήταν παραμελημένος, γιατί οι γονείς της, Γεώργιος & Αικατερίνη Χρυσού, είχαν φύγει από τη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956, και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπως άλλωστε ένα μεγάλο μέρος Σαντορινιών εκείνης της εποχής. Έτσι από τότε έως το 1996 κανείς δεν καλλιεργούσε τον συγκεκριμένο αμπελώνα. Ο Χαρίδημος αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει αναμπέλωση, όπως κι έγινε. Φυτεύτηκε με την ποικιλία Αηδάνι και είναι βιολογικής καλλιέργειας. Κατά την επίσκεψή τους στον αμπελώνα, ο Χαρίδημος είδε μια σπηλιά στο βάθος του κτήματος. Εδώ μπορούμε να κάνουμε ένα «Καναβάκι» είπε. «Κάναβες» στην Σαντορίνη λέγονται τα Οινοποιεία. Κι έτσι το μικρό υπόσκαφο Οινοποιείο έγινε με υπομονή, επιμονή, ενθουσιασμό, μεράκι και πολλή δουλειά, από όνειρο ζωής πραγματικότητα!

Σήμερα το Οινοποιείο Χατζηδάκη καλλιεργεί 100 στρέμματα και σε όλα εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Εμφάνιση 12 24

Χατζηδάκης Rosette

23,20 
Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή,  βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.

Χατζηδάκης Αηδάνι

29,80 
Το Αηδάνι είναι συνήθως μια ποικιλία πιο απαλή, λιγότερο όξινη από το Ασύρτικο, αλλά δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως

Χατζηδάκης Νυχτέρι

38,90 
Το Νυχτέρι είναι ένα από τα πιο ιδιότυπα και παραδοσιακά κρασιά του νησιού της Σαντορίνης, όπου σταφύλια υψηλής ωριμότητας τρυγιούνται