Στη συνολική ιστορία του Ασύρτικου υπάρχει ένα κεφάλαιο πριν και ένα άλλο μετά τον Πάρη Σιγάλα. Είναι ο πρωτοπόρος οινοποιός που εφάρμοσε τα μαθηματικά και άλλες καινοτόμες ιδέες στην οινολογία και την αμπελουργία για να αναδείξει τα κρασιά της Σαντορίνης σε διεθνές αστέρι. Η Σαντορίνη του 1991 είναι η παρθενική του σοδειά, το πρώτο κρασί που φέρει την ετικέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών στο Κτήμα Σιγάλας.

Όπως έχει πει ο Πάρης Σιγάλας, ήταν το πάθος του για τη δοκιμή και την αξιολόγηση του κρασιού που τελικά έθεσε τον υψηλό πήχη για τα δικά του κρασιά.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Εμφάνιση 12 24

Σιγάλας Σαντορίνη

28,40 
Απαλό λεμονί χρώμα. Έντονη ορυκτότητα στη μύτη που συμπληρώνεται από αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και εσπεριδοειδών -κυρίως ροδάκινου και λεμονιού- και