Η οινοποιία Δαλαμάρα είναι συνέχεια μιας παράδοσης που ξεκινά πριν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η εμπειρία της οικογένειας στο χώρο του κρασιού είναι μεγάλη καθώς πριν 160 χρόνια, στα 1840, ο Ιωάννης Γεωργίου Δαλαμάρας δημιούργησε τον πρώτο του αμπελώνα στη Νάουσα. Από τότε μέχρι σήμερα η οικογένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αμπελοκαλλιέργεια, την παραγωγή και πώληση κρασιού και τσίπουρου.
Ο αμπελώνας είναι σε βιολογική καλλιέργεια από το 1996 με πιστοποίηση της ΔΗΩ ενώ τα τελευταία 4 χρόνια πιστοποιείται από την Βίο Ελλάς. Το ξινόμαυρο είναι η κυρίαρχη ποικιλία του αμπελώνα ενώ καλλιεργείται επίσης merlotό και νεγκόσκα και από λευκές ποικιλίες η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και ο Ροδίτης.
Η συνολική έκταση δεν ξεπερνά τα 50 στρέμματα. Το μικρό αυτό μέγεθος καθιστά εφικτή την χειρωνακτική εργασία σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ελαχιστοποίηση της χρήσης τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων, πάντα στα πλαίσια της βιολογικής καλλιέργειας. Το οικογενειακό οινοποιείο είναι επισκέψιμο από το 1998. Βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάουσα (1ο χλμ. Νάουσας-Βέροιας) περιτριγυρισμένο από τον αμπελώνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το παραδοσιακό αποστακτήριο.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Εμφάνιση 12 24

Δαλαμάρας Νάουσα

17,50 
Τυπικό δείγμα της ποικιλίας, με ανοιχτό ρουμπινί χρώμα, μέτριου όγκου σώμα και ζωηρή οξύτητα. Μαύρο κεράσι και βατόμουρο συνδυάζονται με